Arbetsliv & Välfärd. Hållbar styrning, organisering och ledning i välfärden, SOLWE
Vår inriktning är samhälls- och vårdvetenskaplig forskning av arbetsliv och välfärd med särskilt fokus på hållbar styrning, organisering och ledning i välfärden.
.
Hoppa till huvudinnehålletVår inriktning är samhälls- och vårdvetenskaplig forskning av arbetsliv och välfärd med särskilt fokus på hållbar styrning, organisering och ledning i välfärden.
Forskningen bedrivs regionalt, nationellt och internationellt såväl av enskilda forskare som i tvär-/mångvetenskapliga forskargrupper både inom Arbetsliv och välfärd och i samverkan med andra.
Fokus ligger på utvecklingen av ny textilstruktur, garnstruktur hållbar fiber och mekanisk återvinning av textil.
Gruppens ambition är att använda bioteknik som ett verktyg för att lösa miljörelaterade problem och utveckla hållbara processer inom området för energi och material.
Forskning inom samhällsbyggnad fokuserar på de stora utmaningar samhället står inför när det gäller nybyggnation och renovering samt resurshållning i byggsektorn.
Forskningsinriktningar är maskininlärning, data mining, high performance computing och distributed computing.
I den här tvärvetenskapliga forskningsgruppen utforskar vi digitaliseringen av konsumtion.
Forskning inom Early Childhood Education (ECE) fokuserar på yngre barns lärande och lärmiljöer samt lärarutbildning mot förskola och skolans tidigare år. Genom att bedriva forsknings- och utvecklingsprojekt vars resultat är av hög relevans för förskollärar- och lärarutbildningar samt yrkesverksamma knyter vi samman forskning och utbildning.
I forskargruppen samlas forskare och lärare som har ett intresse av att utveckla och fördjupa vårdvetenskap med fokus på existentiella frågor i ett vårdande och lärande sammanhang.
Forskargruppen ”Högre utbildning, politik och profession” (Hupp) utgår från forskningsfrågor relaterade till högskolans politiska styrning och uppdrag, forsknings- och utbildningsuppdragets innehåll och kvalité med anknytning till internationalisering, rättvisa, välfärd och digitalisering. Visionen för forskargruppen är att stärka områdets forskningskvalitet och räckvidd, men också frågornas anknytning till utbildning på grund-, avancerad- samt forskarutbildningsnivå.
Forskargruppen för Hållbar energi och termiska processer är engagerad i att förbättra effektiviteten och ekonomin för värme- och kraftverk med ett starkt fokus på hållbarhet.
Forskargruppens vision för verksamheten är att vara den självklara samarbetspartnern för såväl medarbetare inom Högskolan i Borås som för regionens kommuner och företag som önskar mer kunskap om forsknings-, utbildnings- och innovationsarbete inom Industriell ekonomi med fokus på automation och AI.