Socialtjänst och lärosäten – framtidens kunskapsutbyte

I dag är frågor om hur socialtjänsten i större utsträckning kan vila på vetenskap och beprövad erfarenhet högst aktuella och en av flera vägar framåt är samverkan och kunskapscirkulation mellan kommuner och lärosäten. Många aktiviteter och samarbeten pågår redan, men hur kan forskning bli ännu mer relevant för det konkreta sociala arbetet? Och vilka förutsättningar finns för att kommuner och lärosäten gemensamt utvecklar kunskap och sprider forskningsresultat? 

På seminariet sätts begreppet kunskapscirkulation i fokus och föreläsarna bjuder in till diskussion om former för samverkan kring gemensam kunskapsutveckling.

Seminariet riktar sig särskilt till forskare som är intresserade av praktiknära forskning eller annan samverkan och anställda inom socialtjänsten i alla kommuner.

Om föreläsarna

Harald Liebenstein Gegner arbetar som forsknings- och utvecklingsledare inom Lunds kommuns socialtjänst. Anders Jönsson och Teres Hjärpe är universitetslektorer på Linnéuniversitetet respektive Socialhögskolan i Lund, båda har forskningsprojekt i samarbete med FoU Sjuhärad Välfärd.

Sedan 2024 driver de tillsammans ett projekt som handlar om att forma framtidens kunskapsutbyte mellan socialtjänst och universitet. Projektet är finansierat av Forte.

Läs mer om projektet

Dag och tid: 22 maj kl. 13:30–15:30
Plats: Högskolan i Borås, lokal meddelas senare.
Hitta hit: Se karta över Campus
Kostnad: Kostnadsfritt.
Kontakt: fous@hb.se
Anmälan: Anmäl dig via formuläret nedan.

Anmälan 22 maj

Obligatoriska fält är markerade med en asterisk (*).

Hur vill du delta? *

Behandling av personuppgifter

Vi behöver ditt samtycke till att behandla de uppgifter som du lämnar om dig i formuläret. Uppgifterna i formuläret kommer att behandlas av ansvariga för evenemanget vid högskolan, i syfte att planera, administrera evenemanget och kommunicera med dig. Uppgifterna kommer att lagras inom EU/EES, och raderas efter evenemanget.

Högskolan i Borås är personuppgiftsansvarig för behandlingen, som sker med stöd av artikel 6.1 (a) i dataskyddsförordningen (samtycke). Det är helt frivilligt att lämna samtycke, och du kan när som helst ta tillbaka ett lämnat samtycke.

Läs mer om hur Högskolan i Borås behandlar dina uppgifter och vilka rättigheter du har.