Status – avveckling av PING PONG och införande av Canvas

Canvas

Projektet för att införa Canvas har passerat halvtid och tidsplanen hålls. Från och med 1 oktober 2022 är Canvas den lärplattform som används på högskolan. 22 november lanserade projektet integrationen mellan Sunet Survey och Canvas. Det betyder att kursvärderingar nu kan skapas direkt från Canvasmiljön. Du som undervisar kan anmäla dig till en workshop om detta. Mallar för kursvärdering är framtagna, likaså manualer för hur en kursvärdering skapas.

Läs mer om kursvärderingar i Canvas (länk till Canvas)

Kontaktperson vid behov av stöd: Peter Sigrén och Malin Utter

PING PONG

PING PONG som lärplattform kommer att släckas ner vid högskolan 30 september 2022. Därefter övergår högskolan i ett arkivlicensavtal med PING PONG, vilket innebär att det går att säkerställa att alla de uppgifter och all den information som behöver sparas och måste arkiveras är åtkomliga och överföringsbara.

Du som undervisar rekommenderas dock att hämta hem det material som du bedömer som relevant för både eventuellt kommande återkoppling till tidigare studenter och för eget bruk i Canvas. Egen tillgång till upplägg, övningar, dokumentation, med mera, möjliggör snabbare hantering av material som berör tidigare studenter, till exempel för studenter som vill slutföra en oavslutad kurs.

Längre fram under avvecklingsperioden kommer PING PONG-supporten också att erbjuda workshoppar i hur du sparar material.