Så studerar du vidare med lön

Det nya omställningsstudiestödet är en del av regeringens omställningspaket. Den är riktad till dig som är mitt i arbetslivet och som vill bredda din kompetens så att du blir mer attraktiv på arbetsmarknaden. Det innebär att du kan studera vidare, antingen genom att fördjupa dig inom ditt arbetsområde, eller helt byta bana i livet. 

Det är CSN som hanterar omställningsstudiestödet och det består av ett bidrag på upp till 80 procent av din lön, med maxbeloppet 21 198 kr i månaden. Pengarna är ett bidrag som du inte behöver betala tillbaka.

Högskolan i Borås utbildningar är studiemedelsberättigade vilket betyder att du även kan få lån från CSN om du behöver. Du kan antingen studera heltid 44 veckor med stöd, eller dela upp stödet på flera kortare studieperioder så länge de inte överstiger den totala maxtiden.

Vem kan söka?

• Du som är mellan 27 och 62 år

• Du som arbetat minst åtta år (96 månader) av de senaste 14 åren. Du ska vara etablerad på arbetsmarknaden.

• Du som arbetat minst 12 av de senaste 24 månaderna, det vill säga du som har en aktuell förankring på arbetsmarknaden

På Högskolan i Borås kan du välja bland fler än 70 program och 160 kurser. Vi erbjuder unika utbildningar inom tio områden, flera av utbildningarna finns bara hos oss och lockar studenter från hela Sverige. I samverkan med näringsliv och offentlig sektor bedriver vi utbildning och forskning av hög internationell kvalitet och med stor samhällsrelevans. Många av våra kurser bedrivs på distans.

Se vårt utbildningutbud.