Varmt välkommen till bildkursen som ger behörighet för F-6!
Kursen ges på halvfart under eftermiddag och kvällstid under två terminer.
Utbildningen är både teoretisk och praktisk och under hela utbildningstiden finns en tydlig koppling till didaktik, betyg och bedömning.
Kursen är indelad i två delar. Del ett ges på hösten 24 och del två våren 25 på vardera kurs är på 15 Hp totalt 30 Hp.
Del ett är inriktad på vad det innebär att arbeta som bildlärare. Grunderna i bild är också i fokus i del ett så som material, tekniker mm.
Del två är fördjupning av delkurs ett. Men där budskapet i det skapade kommer vara i fokus. Tredimensionellt arbete kommer vara en stor del av arbetsformen.
Utbildningen består av både platsförlagd undervisning och digitalt via zoom. Undervisningen består av föreläsningar, workshop, studiebesök och eget arbete. Examinationerna under varje termin är 2 seminarium med en skriftlig del, en inlämning och en redovisning. Kvällskursen sker på tisdagar kl. 16:30-20:30.
Litteratur som du möter tidigt i kursen men som också kommer finnas som en röd tråd genom hela kursen är;
- Frid, Johan (2002). Intro - bild: skapa kommunicera förstå. Löddeköpinge: Didacta Texel (312 s)
- Frid, Johan (2011). Intro – Form. Löddeköpinge: Didacta Texel (280 s)
- Frid, Johan & Nilsson, Karl-Johan (2008). Intro - skapa: bild, färg och form. Löddeköpinge: Didacta Texel (338 s)
All övrig information om kursen får du vid kursstart. Tänk på att du kan låna kurslitteratur på många bibliotek.
Kursintroduktion till den första delkursen sker tisdag 3 september kl. 16:30 via Zoom. Länk kommer ligga i KronoX Schema.
Än en gång varmt välkommen och jag hoppas du känner att du får en givande kurs!
Marianne Ståhlbrand, kursansvarig
Registrera dig och skapa studentkonto
Du måste registrera dig för att inte förlora din plats på det program eller de kurser du har blivit antagen till.
När du registrerar dig på ett program eller kurs innebär det att du bekräftar din plats och har bestämt dig för att studera. Information skickas till CSN så att studiemedel kan betalas ut.
Du måste vara registrerad för att få delta i utbildningen och för att resultat ska kunna rapporteras in från tentamen, laborationer eller andra studieprestationer.
Samtidigt som du registrerar dig skapar du ditt studentkonto. Med studentkontot får du tillgång till de system du behöver för dina studier, exempelvis lärplattformen. Du får också tillgång till en studentmejl.
Följ instruktionerna om hur du registrerar dig och skapar ditt studentkonto
Så här hittar du ditt schema
Schema i KronoX
Ditt schema inklusive hänvisning till plats för träffar hittar du i det digitala schemaverktyget KronoX. Notera gärna att ändringar i schemat kan ske med kort varsel. Ha därför som vana att kontrollera schemat i KronoX regelbundet.
Lärplattformen Canvas
På webbsidan Ny student hittar du mycket bra information, bland annat om lärplattformen, Canvas, som du får tillgång till efter att du registrerat dig och skapat ditt studentkonto. Det är på lärplattformen vi lägger upp information om kurserna och där en hel del kommunikation mellan lärare och studenter samt mellan studenter sker.
Läs mer på Ny student
Frågor
Om du har frågor som rör din utbildning så kan du kontakta vår administration.
Vi har telefontid måndag–fredag, kl. 10:00-12:00. Du kan även kontakta oss via e-post. För att vi ska kunna hjälpa till så snabbt som möjligt är det viktigt att du i ämnesraden skriver vilken utbildning eller kurs du ska läsa.
Utbildning inom bibliotek, information, pedagogik och IT (A3)