Välkommen till kursen!
Grattis till din plats på Högskolan i Borås och att du har valt kursen samhällsorienterande ämnen för grundlärare med inriktning mot arbete i grundskolans årskurs F-6. Kursen bedrivs på̊ distans med campusinslag. Du befinner dig på kursenssida i Canvas och här hittar du den information du behöver för att komma i gång med dina studier. Kursplan, kursmål, litteraturlista, översiktlig beskrivning av delkurser, informationsmaterial och andra för kursen relevanta dokument hittar du här på Canvas. Undervisningen börjar genom en kursintroduktion och föreläsning med fokus på samhällskunskap redan den 2 september 2024. Introduktionen och föreläsning kommer att hållas på Campus Högskolan i Borås (enligt högskolans schemaprogram Kronox).
Eftersom kursen är uppdelad i fyra delkurser, finns kurshandböckerna under respektive delkurs med all information. Du hittar alla delkurser och all information under Moduler.
Praktisk information
Ett detaljerat och uppdaterat schema med tider finner du i högskolans schemaprogram Kronox. För att du ska kunna hålla dig uppdaterad om kursen är det viktigt att du frekvent läser nya anslag i Canvas. Kontaktuppgifter till dina kurskamrater hittar du i Canvas när du klickar på Personer i menyn till vänster. Kursansvariga, delkursansvariga kontaktas i första hand via e-post och inte via Canvas eftersom e-post läses mer regelbundet.
Vi som undervisar i kursen är:
Nuhi Bajqinca (kursansvarig)
Viktor Aldrin (examinator)
- Delkursansvariga (första kontaktperson för allt som rör respektive delkurs):
- Religion: Viktor Aldrin
- Geografi: Nuhi Bajqinca
- Historia: Susanna Cadhamn
- Samhällskunskap: Nuhi Bajqinca
- SO-undervisning i praktiken: Marte Pettersson
- VFU: Marte Pettersson
Alla lärare har e-post i form: fornamn.efternamn@hb.se
Lycka till!
Kurslaget i SO + didaktik
Registrera dig och skapa studentkonto
Du måste registrera dig för att inte förlora din plats på det program eller de kurser du har blivit antagen till.
När du registrerar dig på ett program eller kurs innebär det att du bekräftar din plats och har bestämt dig för att studera. Information skickas till CSN så att studiemedel kan betalas ut.
Du måste vara registrerad för att få delta i utbildningen och för att resultat ska kunna rapporteras in från tentamen, laborationer eller andra studieprestationer.
Samtidigt som du registrerar dig skapar du ditt studentkonto. Med studentkontot får du tillgång till de system du behöver för dina studier, exempelvis lärplattformen. Du får också tillgång till en studentmejl.
Följ instruktionerna om hur du registrerar dig och skapar ditt studentkonto
Så här hittar du ditt schema
Schema i Kronox
Ditt schema inklusive hänvisning till plats för träffar hittar du i det digitala schemaverktyget KronoX. Notera gärna att ändringar i schemat kan ske med kort varsel. Ha därför som vana att kontrollera schemat i KronoX regelbundet.
Lärplattformen Canvas
På webbsidan Ny student hittar du mycket bra information, bland annat om lärplattformen, Canvas, som du får tillgång till efter att du registrerat dig och skapat ditt studentkonto. Det är på lärplattformen vi lägger upp information om kurserna och där en hel del kommunikation mellan lärare och studenter samt mellan studenter sker.
Läs mer på Ny student.
Inspark och preppvecka
Varje termin inleds med en inspark. Det är Studentkåren i Borås som ansvarar för de aktiviteter som ordnas.
Läs mer på studentkårens webb
Veckan innan utbildningarna drar i gång erbjuder högskolan ett antal informationspass som är bra för dig som är ny student att ta del av. Det kan finnas många frågor och funderingar inför terminsstart och här har du möjlighet att få svar på dina frågor och känna dig reda inför starten på dina studier.
Läs mer om preppveckan
Frågor
Om du har frågor som rör din utbildning så kan du kontakta vår administration.
Vi har telefontid måndag–fredag, kl. 10:00-12:00. Du kan även kontakta oss via e-post. För att vi ska kunna hjälpa till så snabbt som möjligt är det viktigt att du i ämnesraden skriver vilken utbildning eller kurs du ska läsa.
Utbildning inom bibliotek, information, pedagogik och IT (A3)