Hej och välkommen till masterprogrammet i pedagogiskt arbete
Välkommen till masterprogrammet i pedagogiskt arbete vid Högskolan i Borås. Utbildningen ges på distans (50%) och lektionstiderna är anpassade till arbetande deltagare (en gång i veckan mellan kl.16:30–19:30). Du har möjlighet att få ut magisterexamen efter fyra terminer (2 år), masterexamen efter åtta terminer (4 år). Det finns också möjlighet att först ta ut magisterexamen och sedan fortsätta till masterexamen.
Genom kurserna i programmet får du grundkunskap om vad pedagogiskt arbete är, hur du söker och använder vetenskapliga texter, hur du kan planera en vetenskaplig undersökning, få kunskap om några metodologiska och teoretiska perspektiv inom pedagogiska arbete, osv. Pedagogiskt ledarskap, social rättvisa och hållbarhet ingår också i kurserna.
I programmet sker undervisningen genom föreläsningar, grupparbeten och individuella arbeten. Examination i kursen sker huvudsakligen genom individuell skriftlig uppgift. Det kan också finns några examinationsuppgifter som ska göras i grupp men bedömas individuellt.
Du har som student möjlighet at påverka kursens innehåll och form. Genom samtal med lärare och genom kursutvärdering kan du kommentera styrkor och brister i kurserna. Vi tar med glädje emot dina kritiska kommentarer för att kunna förbättra kurserna i programmet.
Ännu en gång välkommen till masterprogrammet vid Högskolan i Borås.
Getahun Yacob Abraham
getahun_yacob.abraham@hb.se
Programansvarig för master i pedagogiskt arbete
Registrera dig och skapa studentkonto
Du måste registrera dig för att inte förlora din plats på det program eller de kurser du har blivit antagen till.
När du registrerar dig på ett program eller kurs innebär det att du bekräftar din plats och har bestämt dig för att studera. Information skickas till CSN så att studiemedel kan betalas ut.
Du måste vara registrerad för att få delta i utbildningen och för att resultat ska kunna rapporteras in från tentamen, laborationer eller andra studieprestationer.
Samtidigt som du registrerar dig skapar du ditt studentkonto. Med studentkontot får du tillgång till de system du behöver för dina studier, exempelvis lärplattformen. Du får också tillgång till en studentmejl.
Följ instruktionerna om hur du registrerar dig och skapar ditt studentkonto
Så här hittar du ditt schema
Schema i KronoX
Ditt schema inklusive hänvisning till plats för träffar hittar du i det digitala schemaverktyget KronoX. Notera gärna att ändringar i schemat kan ske med kort varsel. Ha därför som vana att kontrollera schemat i KronoX regelbundet.
Lärplattformen Canvas
På webbsidan Ny student hittar du mycket bra information, bland annat om lärplattformen, Canvas, som du får tillgång till efter att du registrerat dig och skapat ditt studentkonto. Det är på lärplattformen vi lägger upp information om kurserna och där en hel del kommunikation mellan lärare och studenter samt mellan studenter sker.
Läs mer på Ny student
Frågor
Om du har frågor som rör din utbildning så kan du kontakta vår administration.
Vi har telefontid måndag–fredag, kl. 10:00-12:00. Du kan även kontakta oss via e-post. För att vi ska kunna hjälpa till så snabbt som möjligt är det viktigt att du i ämnesraden skriver vilken utbildning eller kurs du ska läsa.
Utbildning inom bibliotek, information, pedagogik och IT (A3)